SPEAKERI 2017

Elena Pagu

Atletă, câștigătoare a multiple Campionate Mondiale

Elena a descoperit atletismul la vârsta de 56 de ani, după ce a ieșit la pensie. La vârsta de 80 de ani, a început să reprezinte România la Campionate Mondiale, Europene sau Balcanice pentru atleți veterani, de unde a reușit să se întoarcă cu medalii de aur.

Dacian Cioloș

Fost Prim-ministru al României

Dacian Cioloș este la bază inginer agricultor. Această meserie a ales-o datorită pasiunii sale pentru agricultură. Subiectul abordat la TEDxEroilor de către Dacian Cioloș a fost nevoia de implicare civică în România.

 

Lisa Vernon

Uncover Manager, Historic Royal Palaces

Lisa este educator de peste 20 de ani și s-a simțit tot timpul bine conducând procesul de învățare cu oameni de toate vârstele. Cel mai bătrân student al ei a avut 100 de ani, iar la TEDxEroilor a vorbit despre provocarea procesului de învățare.

Dragoș Bucurenci

Strategist de comunicare și Activist civic

Dragoș Bucurenci este consultant și trainer de comunicare, activist civic și om de televiziune. A format manageri în public speaking, storytelling și comunicare interpersonală. În 2010 a primit premiul “Cel Mai Bun Training al Anului”.

Stacey Ferreira

CEO Forge

Născută în Arizona, Stacey a co-fondat prima ei companie, MySocialCloud, la terminarea liceului. Folosindu-se de Twitter, ea a reușit să ajungă la investitori precum Richard Branson, Jerry Murdock și Alex Welch, iar la 18 ani a reușit să atragă fonduri de 1.2 milioane de dolari.

Dragoș-Nicolae Pîslaru

Economist, Ex-Tehnocrat și Consultant

Dragoș-Nicolae Pîslaru este de profesie economist, având un Master în Relații Internaționale la London School of Economics și titlul de doctor de la Institutul Naționale de Cercetări Economice al Academiei Române.

Gabriela Alexandrescu

Președinte executiv al Asociației Salvați Copiii

Gabriela este Președintele Asociației Salvații Copiii România, unde conduce o echipă de 120 de persoane și 3.000 de voluntari în România. În 2015 și 2017 a fost nominalizată de către Forbes în topul celor mai influente 50 de femei din România.

André Krouwel

Politolog, fondator al Compasului Electoral

André Krouwel este politolog la Vrije Universiteit Amsterdam și fondatorul Compasului Electoral, o companie dezvoltatoare de platforme online care oferă electorilor informații relevante pentru a vedea care partid se potrivește preferințelor lor politice.

Corina Murafa

Expert Politici de Energie și Sustenabilitate

Corina Murafa este expert în politici energetice cu mai mulți ani de experiență în companii multinaționale, organizații internaționale și think tank-uri. Pe lângă acestea, pe parcursul anilor a demonstrat că este un contribuitor activ la diverse inițiative civice din România.

Norbert Petrovici

Sociolog

Norbert Petrovici este sociolog la Universitatea Babeș-Bolyai și cercetător al culturii și economiei urbane. El studiază impactul unei distribuții egale a  resurselor în oraș în ceea ce privește creșterea urbană, inovația și calitatea vieții.

DJ Shiver

DJ

SHVR numit Shiver a ajuns printre cei mai versatili DJ din România. A împărțit scena cu artiști consacrați precum: Skrillex, The Prodigy, Fat Boy Slim, Die Antwoord, Sigma, DJ Fresh, Delta Heavy, Wilkinson, Netsky, Ed Rush, James Zabiela și multi alții.

Teodora Buciu

Cântăreață și câștigătoarea Vocea României - sezonul 6

Teodora Buciu, câștigătoarea sezonului șase al emisiunii Vocea României, este o elevă de 17 ani talentată, care se află în lumina reflectoarelor încă de la vârsta de 10 ani. Chitara și pianul sunt instrumentele prin care și-a continuat educația muzicală.

Attila Biro

Jurnalist de investigație - RISE

Attila lucrează în presă din 2004. A activat ca reporter la Hotnews.ro până în 2012, unde a urmărit cele mai importante dosare de corupție din România și a fost premiat de Active Watch pentru investigația ”Cum apari la un show TV cu 5.000 sau 20.000 de euro”.

Cristina Grigore

Președinte Executiv Fundația Părinți din România

În Cluj, Cristinei Grigore i se mai spune ”mama părinților” sau cel mai simplu: ”părintele”. A început voluntariatul și implicarea în comunitate acum 21 de ani, iar pasiunea de a face bine este la fel de vie și astăzi.

 

Kero-Zen

Artist vizual

Clujean „prin adopție”, dar nomad declarat, Kero Zen este un artist vizual care a abandonat de mulți ani convenționalul pentru a porni în căutarea esenței, dincolo de formă.

Lavinia Ioniță

CEO Omixy

Lavinia Ioniță este un practician cu o abordare inovatoare în medicină și sănătate. Combinând prevenirea funcțională, tratamentul bazat de date și suportul personalizat, Lavinia are ca obiectiv motivarea oamenilor să își optimizeze starea de sănătate.

Mihai Pop

Parașutist & Media Specialist

În viața de zi cu zi, Mihai este mai mereu întârziat, dar tot timpul cu gândul la a-și îndeplini visurile la timp. Ca om de Marketing și Comunicare, este tot timpul pe fugă și înconjurat de mulți oameni. Săritul din avioane este modul lui de a se deconecta.

Denis Tudor

Membru rLoop, câștigătorii concursului SpaceX Hyperloop Pod

Din Mangalia la Los Angeles și până la câștigarea concursului lansat de Elon Musk. Denis Tudor face parte din echipa rLoop, cea care a testat pentru prima oară conceptul Hyperloop – un sistem de transport care poate revoluționa modul în care călătorim.

Khaled Al Mezayen

Antreprenor Social

Khaled Al Mezayen este un antreprenor social care și-a dedicat ultimii 3 ani dezvoltării și creării Sistemului SOWAT: un sistem care soluționează problema accesului la apa potabilă, lipsită de virusuri și bacterii, dar care păstrează mineralele.

 

COPYRIGHT 2018 @ TEDxEroilor This independent TEDx event is operated under license from TED.