În cadrul TEDxEroilor Adventures vei putea lua parte la activități variate sub forma de workshop-uri, ateliere, discuții și nu numai. Această zi reprezintă cea de-a treia zi a TEDxEroilor Mind The Gap, prin care vom explora împreună latura dinamică a comunității noastre. În plus, în cadrul unor activități vei putea interacționa direct cu o parte din speakerii conferinței.

 

Prioritate la înscriere vor avea persoanele care au bilet la TEDxEroilor Mind The Gap. 

Defensive Driving by Napoca Rally Academy

7 MAI VIVO 09:00

Dezbatere: Economie Circulară cu Mark de Wit

4 MAI Hotel Opera Plaza 11:00

Evoluția economiei în ultimii 200 de ani a condus la necesitatea dezvoltării unei abordări sustenabile. Economia circulară reprezintă un pas important în dezvoltarea unei societăți axate pe un consumerism inteligent, ce are ca perspectivă necesitatea unei abordări cu impact pozitiv pe termen lung. Care sunt factorii care au influențat dezvoltarea acestei ramuri ai economiei și cum putem măsura starea circulară a lumii? 

 

De când s-a alăturat Circle Economy, în 2012, a inițiat și condus peste 35 de proiecte. Doctoratul în domeniul energiei durabile îl ajută în munca sa să aducă atât o abordare orientată spre cercetare, cât și una pragmatică. În timpul în care a lucrat la inițiativele ”circulare” ale potențialilor săi clienți, succesul său a fost datorat legăturilor puternice dintre industrie și mediul academic în care a fost crescut.

Dezbatere Newton Howard & Ciprian Stănescu

6 MAI Casa de Cultura a Studentilor 11:00

DIFERENȚA DINTRE O EXPERIENȚĂ MEMORABILĂ
ȘI UNA PE CARE O UIȚI UȘOR?

Atelier de Design Thinking si Space Experience
by Steelcase

6 MAI Steelcase 14:00

Ne pricepem cu toții să rezolvăm probleme și să venim cu soluții rapid. Însă cât de des ne gândim la nevoile noastre și ale celorlați înainte să venim cu soluțiile perfecte? Cât de des ne facem timp să ascultăm, să observam și să reflectăm? Să testăm înainte să implementăm? Să fim creativi și să ne provocăm procesele de gândire și obiceiurile? Să observăm mediul și spațiul în care lucrăm, să îl facem să lucreze pentru noi? Hai la o după-masă de colaborare, observare și învățare rapidă în care aventura vom fi noi înșine, ghizii vor fi nevoile noastre și depinde de noi dacă spatiul va fi un traseu plin de pericole sau unul în care ne regăsim.

Yarn wall hangig by Runo & Ka si Irika

6 MAI H33 11:00

În cadrul Yarn wall hanging vei participa la un atelier în care vei realiza panouri decorative de agățat pe perete din fire și șnur de bumbac. Împreună vom îmbina culori, lungimi și texturi.

Gourmet Lunch by Food Waste Combat

6 MAI CBC 09:00

Masa comunitară pentru oamenii fără adăpost.

Hai să gătim împreună din alimente salvate de la risipă. Împreună cu niște bucătari desăvârșiți, care sunt gata să pregătească o masă gourmet. Masă care apoi va fi savurată împreună cu cei care au o poveste de viață interesantă, dar nu și o casă. Un moment valoros, de la care sigur vom pleca cu mai mulți prieteni și mai bogați sufletește.

Atelier de crosetat cosuri by Runo & Ka si Irika

6 MAI H33 16:00

Vei învăța să croșetezi unul din produsele de trend din acest an! Folosind bandă textilă, vom crea T-shirt yarn cu modele decorative prin tehnica croșetatului.

Creative writing from memory by Tara Skurtu

6 MAI ScoutHouse 12:00

We all have the same fears about writing. What if it’s not good enough? What if I can’t find the right words? What if no one likes it? In this mini workshop we’ll address our fears and write past them. I’ll guide you through creative exercises that will get you to writing without thinking what if.

An inspiring Flight eXperience by FlightX

6 MAI Sediul FlightX 10:00

Vino să pilotezi un Airbus A320! Serios… chiar dacă nu ai mai zburat niciodată.

La Flight X, primul simulator de avion la scara 1/1 și singurul simulator de Airbus 320 din România, trăiești experiența zborului din perspectiva pilotului. 

Decolare, aterizare, cazuri speciale… Timp de 30 de minute, comenzile îți aparțin iar instructorii noștri se vor asigura că aplici procedurile corecte. Exact ca la zborul de linie.

Atelier de gatit Raw Vegan by Wallie Forest Kidz

6 MAI H33 14:00

În cadrul acestui atelier vom prepara câteva mini torturi raw vegane și vom încerca să îi inițiem pe 

participanți în alimentația sănătoasă. Participanții vor avea șansa să guste și să își prepare ei deserturi sănătoase.

IMPRO LAB by IMPROvertitii

6 MAI ScoutHouse 18:00

Workshop Scrimă by Bogdan Dascălu & Atlas Invictus România

6 MAI CBC 11:30

Te-ai întrebat vreodată cum se duelează muschetarii in filme, ce reprezintă scrima in zilele noastre și cum este transpusa într-un sport olimpic? Te invitam sa iei parte la un workshop de scrima susținut de către Bogdan Dascalu și @Atlas Invictus România, care te vor introduce in tainele scrimei și te vor provoca la duel. Prezenta la acest workshop nu necesita decat echipare sportiva, de restul ne ocupam noi. En garde !

CBC Rooftop Workout by CBC Fitness Corner

6 MAI CBC 18:00

Diana Radu este antrenor la CBC Fitness Corner, iar cei care merg la clasele ei sunt molipsiti de energia, pofta de viata si optimismul ei! Cel mai probabil, o veti vedea dansand si in timpul ei liber, muzica fiind parte din toate antrenamentele ei. La TEDxEroilor “”Mind The Gap””, Diana va tine un workshop ce combina artele martiale, kickboxing si box … pe muzica! 

Khai Bo este un antrenament cardio, care iti lucreaza toate grupele de muschi, dar si sporeste rezistenta, forta, flexibilitatea si performanta cardiovasculara. Indiferent de nivelul tau de pregatire si conditia fizica, acest antrenament este usor de executat datorita ritmului muzicii.

Macrame wall hanging by Runo & Ka Și Irika

6 MAI H33 13:30

Macrame este o tehnică de împletitură realizată din noduri făcute manual. În cadrul atelierului vom învăța tehnica nodului de bază în macrame și ciucuri realizând un panou decorativ de perete.

Atelier pictură pe ceramica by Ceramic Cafe

6 MAI CERAMIC CAFE #1 10:00 #2 12:00

Personalizare de obiecte ceramice – puteți alege dintr-o varietate de modele obiectul pe care urmează să îl pictați. Apoi noi ne ocupăm de glazurarea și arderea lui. La finalul acestui proces fascinant veți avea un obiect unicat, pe care să îl păstrați sau să îl dăruiți. Este un excelent exercițiu de imaginație și de relaxare.

Atelier de antreprenoriat by Future Makers

6 MAI CASA DE CULTURA A STUDENTILOR 14:00

Atelierele de antreprenoriat se adresează tinerilor între 20 și 29 de ani care:  au sau caută o idee bună de business orientată spre viitor pe care să o înceapă în 2018;  vor să cunoască alți tineri care au interese similare și să își unească forțele în competiție;  vor să descopere cum pot lua parte prin intermediul Future Makers la incubare, mentorat, conectare, sau șansa de a câștiga premiile în valoare de 20.000 € pentru implementarea ideii lor de business. În atelierele Future Makers ne uităm la trendurile de viitor, generăm idei de business, întâlnim antreprenori care ne inspiră şi discutăm despre ce înseamnă un plan de business. Găsim soluţii antreprenoriale astăzi, care vor fi sustenabile şi în viitor.

Yogilates by Roxana Florescu

6 MAI CBC 09:30

Yogilates reprezintă o formă modernă de antrenament fitness, ce îmbină armonios excerciții din lumea pilates-ului cu poziții și mișcări din Hatha yoga. Practica inventată în 1997 de Jonathan Urla, instructor de pilates și iubitor de yoga, este menită să ajute prin exercițiile tip pilates la dezvoltarea și tonifierea musculaturii, iar prin îmbinarea cu yoga creează o conexiune strânsă între corp, minte și respirație. Așadar, o clasă de yogilates, prin concentrarea depusă pentru efectuarea exercițiilor, promite eliberarea minții de griji și stresul cotidian.

Decorate your tote bag by ARTĂ de mic

6 MAI H33 13:00

Pregătim sacoșele de cumpărături pentru vară. Le brodăm, pictăm și le umplem de culoare care să ne înveselească ținuta.

Atelier bijuterii din rasina si cristale by Catrinel

6 MAI H33 20:30

Atelier de creație de bijuterii inedite din rașină transparentă cu cristale. Vom explora împreună mixul de rașină și vopsea în scopul creării unor efecte de valuri de culoare, și înglobarea de diferite cristale: pirită ,quartz etc.Se pot crea broșe și lanțuri. Cursul este ținut De Catrinel Sabaciag, designer de bijuterii contemporane.

Treasure Hunt TEDxEroilor by QuestoApp

6 MAI 10:00

Questo este o aplicație pentru telefonul mobil care își propune să transforme modul în care oamenii explorează și contribuie la dezvoltarea orașelor. Pentru aceasta, Questo creează trasee gamificate în orașe, prin care plimbă oamenii pe la diverse locuri autentice, cu povești unice. În același timp, de-a lungul acestor trasee, aplicația recomandă utilizatorului să contribuie la dezvoltarea comunității locale, susținând micile afaceri locale. Traseul TEDxEroilor te va purta prin diverse locații unde vei putea interacționa cu participanții din cadrul TEDxEroilor Adventures, vei avea diferite provocări iar la final ai șansa să câștigi bilete la TEDxEroilor 2019.

Table Tennis Match by Lamont Sports Club

6 MAI Lamont Sports Club #1 12:00; #2 13:30

“Învață diverse metode de a juca tenis de masă de la antrenorii centrului sportiv Lamont.

Centrul Lamont a fost fondat în anul 1999 de către Sally Wood-Lamont, acesta fiind un centru sportiv pentru persoanele cu dizabilități. În scurt timp, centrul a devenit un element important în dezvoltarea sportivilor cu dizabilități.

În cadrul activității, vei putea primi sfaturi de la persoane care au participat la unele dintre cele mai mari competiții de tenis de masă.

Prezența la acest workshop necesită încălțăminte de sală.”

Cruel 2 B Kind by Cercetașii României

6 MAI Parcul Central 16:00

Cruel 2 B Kind este un joc de „asasinare” binevoitoare.

La începutul jocului, vi se alocă trei arme secrete. Pentru privitori, ele vor părea ca niște acte aleatoare de bunătate, dar pentru alți jucători, gesturile aparent binevoitoare sunt manevre „mortale”.

Unii jucători vor fi „uciși” de o serenadă. Alții vor fi „uciși” de un compliment.

Nu vi se vor oferi informații despre obiectivele dumneavoastră. Nu există nume, fotografii. Oricine pe care întâlniți ar putea fi o țintă. Singura modalitate de a afla este să le atacați cu arma voastră secretă.

Feriți-vă: Vânătorul este, de asemenea, vânat. Alți jucători au primit aceleași arme secrete și vă vânează. Orice lucru neobișnuit pe care îl faceți pentru a „asasina” obiectivele voastre poate dezvălui identitatea voastră secretă celorlalți jucători care vă vor „morți”.

Pe măsură ce țintele sunt „asasinate” cu succes, jucătorii „morți” își unesc forțele cu „ucigașii” lor pentru a continua să urmărească jucătorii supraviețuitori.

Vor fi și cei inocenți prinși în focul încrucișat? O, da. Dar când arma ta secretă este un act aleatoriu de bunătate, este doar crud să fii bun față de ceilalți jucători…

Atelier Brățările Prieteniei by Cercetașii României

6 MAI ScoutHouse 14:00

Brățările prieteniei sunt realizate din noduri înnodate care simbolizează trăinicia și lunga durată a prieteniei dintre tine și persoana căreia îi oferi o astfel de brățară.

MORE COMING SOON

COPYRIGHT 2018 @ TEDxEroilor This independent TEDx event is operated under license from TED.