SPEAKERS

Ciprian Stănescu

Fondator Innovations for Tomorrow

Ciprian este fondatorul Innovations for Tomorrow, o serie de conferințe care abordează ca subiect principal de discuție viitorul și ce va presupune acesta în dezvoltarea umanității.

Loredana Kaschovits

Activist

Luthelo, o gamă de cosmetice naturale, a fost pentru Loredana poarta spre libertate și podul peste care a trecut prăpastia dintre victimă, a unei relații nesănătoase, și învingătoare. Din poziția de membru al consiliului director al Asociației A.L.E.G. Sibiu, ajută femeile care încearcă/vor să iasă din relații abuzive și să-și regăsească spiritul de învingătoare.

Mihai Rotaru

Co-Fondator Clever Taxi

Cu o experiență antreprenorială de peste 10 ani, timp în care a inițiat 3 companii, Mihai Rotaru este co-fondatorul Clever Taxi, prima și cea mai mare aplicație de transport din România, care a fost vândută către Grupul Daimler în 2017.

Cornel Brad

Fotograf

Cornel Brad este un fotograf român interesat în special de fotografia de portret și de documentarea, cartografierea și exprimarea vizuală a emoțiilor oamenilor. Demersul său artistic se transformă astfel într-o colecție de istorii, de date, fapte  și realități emoționante, concentrate pentru a inspira pe viitor în lupta pentru dreptate și libertate. 

Oana Țoiu

Fondator Social Innovation Solutions

Oana Țoiu a dezvoltat Meșteshukar ButiQ, o afacere socială care creează și produce alături de designeri austrieci, suedezi și meșteșugari rromi, bijuterii și obiecte de decor cu expoziții internaționale și recunoaștere de la Comisia Europeană în top 10 inovații în muncă. După ce a vorbit la Harvard primăvara trecută despre viitorul Europei și în vârf de ulițe, despre trecutul meșteșugurilor tradiționale, anul acesta va urca pe scena TEDxEroilor.

Mircea Bravo

Entertainer

Mircea Bravo, pe numele lui Mircea Popa, și-a început proiectul în octombrie 2014 pentru că îi plăcea la nebunie să interacționeze cu oameni în situații random pe stradă, dar în același timp începea să își dea seama că rețelele sociale sunt viitorul.  După un an și-a dat seama că toată lumea îl cunoștea și nu mai avea cum să facă farse.

Vlad Căpușan

Alpinist

Un om simplu, dar cu vise mari. Muntele a fost parte mereu parte din viața lui, iar escalada a început-o la 13 ani în Cheile Turzii. Din acel moment nu s-a mai oprit. Mergând pe munte, a înțeles un lucru important – pentru el adevărata împlinire nu apare când are stomacul plin și o pernă moale sub cap.

Tara Skurtu

Poetă

Tara Skurtu este o poetă de origine americană, care locuiește în prezent în România. Înainte de a ajunge în România a predat la Universitatea din Boston, fiind lector de creație literară. Prin Programul de Educație a Penintenciarelor BU, a avut ocazia să lucreze cu studenți încarcerați.

Dan Clinci

Arhitect

Dan Clinci este arhitect implicat în dezvoltarea urbană. Din 2017 își dedică o mare parte din energie dezvoltării conceptului H33, un hub social cultural a cărui scop este de a aduna energii creative care să găsească un mediu de manifestare într-o fabrică dezafectată.

Iulian Angheluță

Fondator Free Miorița

Iulian este fondatorul Asociației Free Miorița, organizație nonguvernamentală implicată de mai mulți ani în proiecte sociale. El a pornit campania Lumină pentru România prin care descoperă și iluminează, la propriu, școli și familii care trăiesc fără electricitate.

Gabriela Culda

Avocat și Psiholog

Gabriela Culda este doctor în psihologie judiciară și avocat în Baroul Cluj.  Licențiată în Științe Economice, în Drept și în Psihologie, și–a aprofundat studiile în domeniul Științelor penale și Criminalisticii, respectiv în Psihoterapie. În prezent este cadru didactic al Facultății de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Cristian Anton

CEO și Co-Founder MeetinVR

În timp ce studia Game Development, în Copenhaga, Cristian și-a găsit pasiunea pentru VR. Aceasta l-a ghidat în realizarea a numeroase aplicații de realitate virtuală de diferite tipuri, de la jocuri până la simulatoare de antrenament medical. În 2016 a deschis propriul startup,  MeetinVR, care este prima firmă de social VR din Scandinavia și printre primele 10 platforme de VR business meetings din lume.

Newton Howard

Brain and Cognitive Scientist

Dr. Howard conduce Laboratorul de Neuroștiințe Computaționale la Oxford și Laboratorul de Inteligență Sintetică la MIT. El a fondat și este membru al Comitetului celor două organizații nonprofit: Fundația Howard Brain Sciences, care finanțează inițiative de cercetare inovatoare pentru a îmbunătăți înțelegerea creierului uman și a promova diagnosticul și tratamentul stărilor neurologice și C4ADS, care este dedicată furnizării de analize și rapoarte bazate pe date și dovezi privind problemele de securitate globală și transnațională.

Nameless

Dancers

Momentul artistic susținut de Nameless, intitulat “Find it”, este menit să reproducă evoluția omenirii prin dans, atrăgând atenția privitorului asupra vieții cotidiene. Îmbinând mișcări de balet clasic și contemporan, momentul surprinde diferite aspecte din decursul vieții, conturând o antiteză între vis și împlinire.

Diana Oncioiu

Jurnalist

Fiind axată pe latura socială a jurnalismului, Diana Oncioiu scrie de patru ani despre sărăcie extremă, consecințele ei asupra educației, despre violența în familie sau asistență socială. În toți acești ani ea și-a dat seama că trebuie să înțelegem cum funcționează cercul vicios al sărăciei, pentru a trece peste gap-urile existente între noi și ”ceilalți”.

Maria Răducanu

Cântăreață

Maria Răducanu este o artistă greu de categorisit stilistic, de un clasic nonconformism, ea îşi provoacă publicul la sinceritate și deschidere. Fie că se află stând turcește pe o străduță din Paris sau pe scena unei Filarmonici, cântul ei stă sub semnul aceluiași crez “dostoievskian”, conform căruia Frumosul va mântui Lumea.

Pontus Stjernfeldt

Managing Partner Renascentia Consulting
Pontus este fostul director al unui lanț de aprovizionare din cadrul unei companii de renume mondial și un dependent aflat în recuperare. El a descoperit că o abordare spirituală a vieții și antreprenoriatului aduce atât fericirea, echilibrul în viață, cât și succes în afaceri.

 

Cosmin Chiriță

EduWizard

Cosmin a devenit pasionat de educație acum mai bine de 10 ani, când a făcut parte din programul Liderii Mileniului Trei. În prezent, Cosmin coordonează MERITO – un proiect care are ca scop recunoașterea și premierea celor mai buni profesori din România.

Mihai Arsenie

Reporter TVR

Mihai este primul jurnalist cu sindrom Down din Europa, acreditat la ONU. În aproape ultimii 10 ani, în special de când a absolvit liceul și a luat bacalaureatul, Mihai s-a afirmat ca un tânăr independent, optimist și curajos, în căutarea unei voci proprii.

Pisica Pătrată

Alex Ciubotariu
Artist Grafic

Alexandru Ciubotariu este un artist care trăiește și lucrează în București. Este cunoscut pentru creația de bandă desenată, dar și pentru proiectul Muzeul Benzii Desenate. Creația de street-art  l-a făcut cunoscut ca Pisica Pătrată.

Alex Bologa

Judocan

Alex Bologa este un judocan nevăzător care, împotriva dificultăților, reușește să uimească lumea atât prin performanțele sale de excepție din ultimii ani, cum ar fi bronzul de la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016 și titlul de campion european obținut anul trecut la Walsall, cât și prin modestia și voința de a depăși orice obstacol în fiecare zi.

Marc de Wit

Director of Strategic Alliances - Circle Economy

Marc conduce programele de parteneriate strategice și de consultanță ale Circle Economy. El este autorul principal al raportului intitulat Circularity Gap Report, prin care s-a lansat un sistem de măsurare a circularității economiei lumii.  

 

Andreea Bogdan

Co-Host

Andreea Bogdan și-a început activitatea în lumea televiziunii în Sibiu. De atunci și până acum, a acumulat aproximativ 10 ani de experiență în domeniu la diverse posturi radio și tv, devenind cunoscută prin emisiunile realizate. În acest moment, prezintă diverse evenimente în toată țara, este corespondent Radio România Actualități și partener într-o agenție de publicitate.

Stelian Burduhos

Co-Host

Stelian Burduhos este antreprenor, trainer și moderator la diferite evenimente. Stelian este Senator al organizației JCI (Junior Chamber International), unde a contribuit incepând cu anul 2008 la diferite proiecte de antreprenoriat, educație antreprenorială și intraprenorială pentru tineri și start-up-uri. În 2015, și-a deschis propria firmă în domeniul HoReCa, unde pune în aplicare cele învățate din experiențele multiplelor roluri în care a fost implicat.

COPYRIGHT 2018 @ TEDxEroilor This independent TEDx event is operated under license from TED.